Publikavimo data: 2025-08-17
Veganiški čeburekai su bulvėmis ir daržovėmis
Mėgstu šį receptą dėl jo paprastumo, sultingumo ir maistingumo.
Žingsnis 1
Išspauskite pusės citrinos sultis. Užvirinkite vandenį. Giliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite karštą verdantį vandenį, šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir pusės citrinos sultis. Karštą skystą mišinį supilkite į dubenį su miltais. Užminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite valandai. Nuplaukite ir nulupkite bulves, išvirkite jas pasūdytame vandenyje ir sutrinkite.
Žingsnis 2
Pomidorą ir papriką supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Sumaišykite bulvių košę su pipirais ir pomidorais.
Žingsnis 4
Labai plonai iškočiokite tešlą. Naudodami lėkštę (ar kitą įrankį) suformuokite didelius apskritimus. Įdarą užtepkite ant tešlos, būtinai užspauskite kraštus. Kraštus suspauskite šakute, kad tvirtai užsidarytų.
Žingsnis 5
Gerai įkaitinkite nepridegančią keptuvę. Kepkite čeburekus iš abiejų pusių dideliame kiekyje aliejaus, kol taps auksiniai.
Kategorijos