Publikavimo data: 2024-05-25
Veganiški moliūgų keksiukai.
Šis receptas tinka visoms progoms, patiks visiems, jį galima ruošti net ir gavėnios metu: jame yra paprastų daržovių ingredientų. Jam paruošti užtruksite tik dvidešimt minučių, o šiam receptui nereikia jokių ypatingų įgūdžių ir gebėjimų. Šiame recepte į tešlą dedama džiovintų slyvų, tačiau galite dėti sultenių, abrikosų, riešutų, derinti juos visus arba visai nedėti jokių papildomų ingredientų.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite kubeliais. Nesivarginkite, vėliau jis bus supjaustytas į tyrę.
Žingsnis 2
Slyvas supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į nedidelį puodą įpilkite vandens, maždaug dvigubai daugiau nei moliūgų. Užvirinkite vandenį ir sudėkite moliūgą, virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol moliūgas suminkštės.
Žingsnis 4
Iš verdančio vandens išimkite virtą moliūgą ir perkelkite į maišytuvo dubenį. Moliūgą sutrinkite panardinamuoju priedu.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukrų, sodą ir cinamoną.
Žingsnis 6
Į sausą mišinį sudėkite atvėsusią moliūgų tyrę ir susmulkintas džiovintas slyvas ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Keksiukų formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir siųskite kepti į 190 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Keksiukus patiekite šiltus arba atvėsintus. Gero apetito!
Kategorijos