Publikavimo data: 2025-08-20
Vegetariškas Bolonijos padažas
Bolonijos padažas - aromatingas priedas, naudojamas to paties pavadinimo itališkam patiekalui gaminti. Dažniausiai padažas ruošiamas mėsos produktų pagrindu, tačiau galima sutikti ir daržovių variantų. Šis vegetariškas receptas leidžia namuose pasigaminti gardų itališką padažą nededant mėsos. Paruoštas padažas gaunasi labai skanus, švelnus ir maistingas. Patiekti naudojami spagečiai, tačiau juos galite pakeisti kitais makaronais.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Keptuvę statykite ant silpnos ugnies, supilkite alyvuogių aliejų ir palikite, kad įkaistų. Kol aliejus įkaista, susmulkinkite česnaką ir svogūną. Kai tai padarysite, sudėkite ingredientus į keptuvę ir nuolat maišydami kepkite kelias minutes. Tuomet sudėkite morkas ir palikite pakepti dar 5 minutes. Galiausiai į keptuvę sudėkite saldžiąsias paprikas, sumaišykite su likusiais ingredientais ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite padažo pagrindą. Kai daržovės bus paruoštos, sudėkite supjaustytus grybus, pomidorų pastą ir išmaišykite. Tada sudėkite džiovintus bazilikus ir susmulkintus brokolius ir dar kartą išmaišykite. Padažą virkite 5 minutes, kad daržovės suminkštėtų, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite Bolonijos padažą. Palaukite, kol padažas šiek tiek atvės. Tada sudėkite mišinį į maišytuvo dubenį ir lengvai suplakite, kad gautųsi graži tekstūra. Bolonijos padažą grąžinkite į keptuvę ir uždenkite dangčiu, kad išliktų šiltas.
Kategorijos