Velykų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Velykų pyragas

Velykų pyragas sultingas, įmirkęs, neįtikėtinai minkštas! Tikros vaikystės skonis. Tokį pyragą tikrai paragavo kiekvienas iš mūsų. O štai receptas tiems, kurie nežinojo, o ir pamiršo.
Gaminimo laikas
540 min.
Laikas virtuvėje
280 min.
Kalorijos
385 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.82/5 (34 bal.)

Žingsnis 1

Velykų pyragas Žingsnis 1
Kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki purių putų. Sudėkite grietinę ir ištirpintą sviestą ir vėl plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Velykų pyragas Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius.

Žingsnis 3

Velykų pyragas Žingsnis 3
Į išplaktą mišinį nedideliu greičiu įmaišykite sultenes ir brendį, miltus ir kepimo miltelius.

Žingsnis 4

Velykų pyragas Žingsnis 4
Išminkytą tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą.

Žingsnis 5

Velykų pyragas Žingsnis 5
Kepkite pyragą 160-180 laipsnių temperatūroje, kol jis iškeps. Jis turi būti iškepęs, bet ne sausas. Kai bus paruoštas, dantų krapštuku pradurkite vidurį, jis turi likti sausas.

Žingsnis 6

Velykų pyragas Žingsnis 6
Išimkite paruoštą pyragą iš formos ir visiškai atvėsinkite.

Žingsnis 7

Velykų pyragas Žingsnis 7
Toliau ruoškite kremą. Minkštą sviestą išsukite su saldintu sutirštintu pienu, supilkite brendį ir kakavą.

Žingsnis 8

Velykų pyragas Žingsnis 8
Perpjaukite tortą į 2 lygias dalis ir gerai aptepkite torto dugną paruoštu kremu. Viršutinę torto dalį uždėkite ant apatinės. Nepamirškite kremu aptepti torto viršaus ir šonų. Torto viršų papuoškite saldainiais ir konditeriniais pabarstukais.

Žingsnis 9

Velykų pyragas Žingsnis 9
Paruoštą pyragą įdėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms, kad pluta visiškai įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos