Velykų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Velykų pyragas

Velykų pyragas sultingas, įmirkęs, neįtikėtinai minkštas! Tikros vaikystės skonis. Tokį pyragą tikrai paragavo kiekvienas iš mūsų. O štai receptas tiems, kurie nežinojo, o ir pamiršo.
Gaminimo laikas
540 min.
Laikas virtuvėje
280 min.
Kalorijos
385 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.82/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Velykų pyragas Žingsnis 1
Kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki purių putų. Sudėkite grietinę ir ištirpintą sviestą ir vėl plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Velykų pyragas Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius.

Žingsnis 3

Velykų pyragas Žingsnis 3
Į išplaktą mišinį nedideliu greičiu įmaišykite sultenes ir brendį, miltus ir kepimo miltelius.

Žingsnis 4

Velykų pyragas Žingsnis 4
Išminkytą tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą.

Žingsnis 5

Velykų pyragas Žingsnis 5
Kepkite pyragą 160-180 laipsnių temperatūroje, kol jis iškeps. Jis turi būti iškepęs, bet ne sausas. Kai bus paruoštas, dantų krapštuku pradurkite vidurį, jis turi likti sausas.

Žingsnis 6

Velykų pyragas Žingsnis 6
Išimkite paruoštą pyragą iš formos ir visiškai atvėsinkite.

Žingsnis 7

Velykų pyragas Žingsnis 7
Toliau ruoškite kremą. Minkštą sviestą išsukite su saldintu sutirštintu pienu, supilkite brendį ir kakavą.

Žingsnis 8

Velykų pyragas Žingsnis 8
Perpjaukite tortą į 2 lygias dalis ir gerai aptepkite torto dugną paruoštu kremu. Viršutinę torto dalį uždėkite ant apatinės. Nepamirškite kremu aptepti torto viršaus ir šonų. Torto viršų papuoškite saldainiais ir konditeriniais pabarstukais.

Žingsnis 9

Velykų pyragas Žingsnis 9
Paruoštą pyragą įdėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms, kad pluta visiškai įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos