Publikavimo data: 2024-06-09
Velykų pyragas
Velykų pyragas sultingas, įmirkęs, neįtikėtinai minkštas! Tikros vaikystės skonis. Tokį pyragą tikrai paragavo kiekvienas iš mūsų. O štai receptas tiems, kurie nežinojo, o ir pamiršo.
Žingsnis 1
Kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki purių putų. Sudėkite grietinę ir ištirpintą sviestą ir vėl plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
Žingsnis 3
Į išplaktą mišinį nedideliu greičiu įmaišykite sultenes ir brendį, miltus ir kepimo miltelius.
Žingsnis 4
Išminkytą tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą.
Žingsnis 5
Kepkite pyragą 160-180 laipsnių temperatūroje, kol jis iškeps. Jis turi būti iškepęs, bet ne sausas. Kai bus paruoštas, dantų krapštuku pradurkite vidurį, jis turi likti sausas.
Žingsnis 6
Išimkite paruoštą pyragą iš formos ir visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 7
Toliau ruoškite kremą. Minkštą sviestą išsukite su saldintu sutirštintu pienu, supilkite brendį ir kakavą.
Žingsnis 8
Perpjaukite tortą į 2 lygias dalis ir gerai aptepkite torto dugną paruoštu kremu. Viršutinę torto dalį uždėkite ant apatinės. Nepamirškite kremu aptepti torto viršaus ir šonų. Torto viršų papuoškite saldainiais ir konditeriniais pabarstukais.
Žingsnis 9
Paruoštą pyragą įdėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms, kad pluta visiškai įsigertų.
Kategorijos