Publikavimo data: 2024-05-19
Vėžliukų pyragas
Klasikinio "Vėžliuko" torto ypatumas ir unikalumas yra tas, kad jį sudaro ne visas biskvitas, o atskiri vėžliuko kiauto pavidalo pyragai. Biskvitai mirkomi grietinėlėje ir glaistomi glajumi. Biskvitinių tortų išradimas priskiriamas anglų jūreiviams. Tokie pyragaičiai ilgai nesugesdavo per ilgas keliones jūra. Paprastai tortas "Vėžliukas" ruošiamas su grietine. Dažnai į receptą dedama kivių, džiovintų slyvų, riešutų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu greičiu apie 2-3 minutes. Suberkite persijotus kvietinius miltus, kepimo miltelius, 2 šaukštus kakavos ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti vidutinio tirštumo, jei ji per tiršta, įpilkite nedidelį kiekį skysčio - vandens arba pieno.
Žingsnis 2
Ant aliejumi pateptos kepimo skardos padėkite kepimo popierių. Įpilkite po šaukštelį tešlos 2-3 cm atstumu. Kepkite 5-7 minutes, kol paruduos. Ar tešla paruošta, galite patikrinti pradūrę ją dantų krapštuku, po to dantų krapštukas turi likti sausas.
Žingsnis 3
Išimkite bandeles iš orkaitės ir palikite jas atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Giliame dubenyje mikseriu išsukite sviestą ir cukrų, tada sudėkite grietinę ir kakavos miltelius, kol masė taps vientisa ir cukrus visiškai ištirps.
Žingsnis 5
Gabalėlius pamirkykite grietinėlėje ir sudėkite į plokščią lėkštę. Padarykite kelis sluoksnius.
Žingsnis 6
Paruoškite glajų. Suminkštintą sviestą, grietinę, pusę puodelio cukraus ir 2 šaukštus kakavos miltelių sudėkite į puodą. Gerai išmaišykite. Įstatykite puodą su mišiniu į vandens vonią ir maišydami šaukštu arba mentele kepimui visiškai ištirpinkite. Mišinį kaitinkite, bet neužvirkite.
Žingsnis 7
Pyragą apipilkite paruoštu glajumi. Palikite jį šaldytuve porai valandų.
Kategorijos