Publikavimo data: 2024-06-23
Vienos dešros skrebučiai
Skrudinta duona su Vienos dešrelėmis yra sotus patiekalas, kurį galima patiekti atskirai arba kartu su daržovių salotomis. Šiuose karštuose sumuštiniuose duonos pagrindas įdarytas dešrelėmis ir pomidorų padažu, o tada iškeptas orkaitėje su kiaušiniu. Vienos dešreles išrado mėsininkas, persikėlęs iš Frankfurto į Vieną, o šie miestai iki šiol ginčijasi dėl teisės vadintis jų tėvyne. Frankfurte dešrelės buvo gaminamos nuo viduramžių, tačiau būtent Vienoje jos pradėtos gaminti iš jautienos ir kiaulienos mišinio.
Žingsnis 1
Paruoškite dešrelių padažą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite dešreles ir kepkite, kol lengvai paruduos. Tada į keptuvę su dešrelėmis sudėkite pomidorus. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite bandeles. Išimkite trupinius iš bandelių ir sudėkite juos į atskirą dubenį. Rankomis sutrinkite į trupinius. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite grietinėlę ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite skrebučius. Pripildykite bandeles dešrelių ir pomidorų mišiniu ir sudėkite jas ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Aptepkite skrebučius kiaušiniu ir džiūvėsėliais ir kepkite 7-10 minučių.
Kategorijos