Vienos kuličas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Vienos kuličas

Velykų kuličas yra vienas pagrindinių seniausios šventės - Velykų - atributų. Vienos kuličų ypatybė ta, kad tešla ruošiama iš anksto, iš vakaro, o gaminys būna skanus ir ilgai negenda. Kaip įdaras į tešlą dedami sultenės. Taip pat galima dėti cukruotų vaisių ir riešutų. Viskas priklauso nuo individualių pageidavimų. Kulichi - mėgstamiausias skanėstas ant Velykų stalo. Receptas nesukels sunkumų jį įgyvendinant, jei laikysitės jo žingsnis po žingsnio.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
306 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
46 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vienos kuličas Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Nuolat maišydami pamažu sudėkite sviestą. Atskirame dubenyje šiek tiek pašildykite pieną ir suberkite mieles. Supilkite pieną ir mieles į kiaušinių mišinį ir kruopščiai išmaišykite. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 8-10 valandų.

Žingsnis 2

Vienos kuličas Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į paruoštą oparą suberkite druską, išmaišykite, tada palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Tada į tešlą suberkite sultenes ir graikinius riešutus ir gerai išminkykite.

Žingsnis 3

Vienos kuličas Žingsnis 3
Vienos torto tešlą paskirstykite į formeles. Patepkite formeles aliejumi ir pripildykite jas iki 1/3. Palikite šiltoje vietoje dar 1-2 valandoms, kad tešla vėl pakiltų.

Žingsnis 4

Vienos kuličas Žingsnis 4
Iškepkite kulichi. Dėkite formeles su tešla į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos