Publikavimo data: 2024-04-28
Vienos kuličas
Velykų kuličas yra vienas pagrindinių seniausios šventės - Velykų - atributų. Vienos kuličų ypatybė ta, kad tešla ruošiama iš anksto, iš vakaro, o gaminys būna skanus ir ilgai negenda. Kaip įdaras į tešlą dedami sultenės. Taip pat galima dėti cukruotų vaisių ir riešutų. Viskas priklauso nuo individualių pageidavimų. Kulichi - mėgstamiausias skanėstas ant Velykų stalo. Receptas nesukels sunkumų jį įgyvendinant, jei laikysitės jo žingsnis po žingsnio.
Žingsnis 1
Paruoškite pastą. Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Nuolat maišydami pamažu sudėkite sviestą. Atskirame dubenyje šiek tiek pašildykite pieną ir suberkite mieles. Supilkite pieną ir mieles į kiaušinių mišinį ir kruopščiai išmaišykite. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 8-10 valandų.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į paruoštą oparą suberkite druską, išmaišykite, tada palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Tada į tešlą suberkite sultenes ir graikinius riešutus ir gerai išminkykite.
Žingsnis 3
Vienos torto tešlą paskirstykite į formeles. Patepkite formeles aliejumi ir pripildykite jas iki 1/3. Palikite šiltoje vietoje dar 1-2 valandoms, kad tešla vėl pakiltų.
Žingsnis 4
Iškepkite kulichi. Dėkite formeles su tešla į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Kategorijos