Publikavimo data: 2024-04-28
Vienos štrudelis
"Strudel" galima išversti kaip "sūkurys". Jo tėvyne laikoma Austrija, tačiau tai ne visai tiesa. Štrudelį į Europą atvežė turkai, nors tuomet gamintas patiekalas labiau priminė baklavą, tačiau europiečiai jį vis tiek labai pamėgo. Vienos bibliotekoje saugomas seniausias obuolių štrudelio receptas datuojamas XVII a. pabaiga. Pagrindinis jo skirtumas nuo šiuolaikinio yra tas, kad jame yra pieno įdaras. Šiais laikais yra daugybė šio patiekalo variantų, tačiau visus juos vienija santykinai lengvas atlikimas.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį persijokite 4 puodelius miltų, supilkite augalinį aliejų, kiaušinį, druską ir vandenį. Išmaišykite, tada pusę likusių miltų pabarstykite ant darbo paviršiaus ir 10 minučių minkykite tešlą. Tada uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais, riešutus susmulkinkite peiliu arba trintuvu, produktus sumaišykite. Sudėkite sultenes, cinamoną ir cukrų, dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Suvyniokite štrudelį. Darbo paviršių vėl pabarstykite likusiais miltais ir iškočiokite tešlą į ploną stačiakampį lakštą. Palikite 5 cm nuo krašto, sudėkite įdarą ir atsargiai suvyniokite.
Žingsnis 4
Paruoškite štrudelį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos štrudelį, o viršų patepkite 1/3 sviesto. Kepkite štrudelį 30-40 minučių, kol paruduos, kepdami kelis kartus patepkite sviestu.
Kategorijos