Publikavimo data: 2024-05-01
Vienos vafliai su plakta grietinėle
Dėl margarino miltiniai gaminiai ilgai nesugenda, pagerėja jų skonis, įgauna auksinę spalvą ir norimą purumą. Vienos vafliams tinka kietas, nedažytas margarinas, kuriame yra ne mažiau kaip 60 % gyvulinių riebalų. Spalva priklauso nuo dažomųjų vitaminų kiekio. Balta spalva rodo, kad priedų nėra. Rinkdamiesi margariną, pirmiausia atkreipkite dėmesį į pakuotę. Geriausias pasirinkimas - folijos pakuotė, nes margarinas gerai sugeria kvapus.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Į gilų dubenį sudėkite minkštą margariną, suberkite cukrų ir vaniliną ir išminkykite iki vientisos masės. Naudodami maišytuvą, 1-2 minutes plakite mišinį nedideliu greičiu. Į margariną sudėkite trynius ir išmaišykite. Palaipsniui įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite, įsitikinkite, kad nėra gumuliukų. Supilkite kambario temperatūros pieną.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinius ir užminkykite tešlą. Atskirame dubenyje dideliu greičiu mikseriu iki putų suplakite kiaušinių baltymus ir druską ir supilkite į tešlą. Tada maišytuvu, įjungtu nedideliu greičiu, išmaišykite mišinį iki deguonies. Paruošta tešla turi būti vientisa, blizgi. Ji turėtų būti skysta, kaip neriebi grietinė. Uždenkite maistine plėvele arba dangčiu ir palikite pastovėti 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į vaflinę. Vaflinės plokštes patepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite prietaisą maždaug 10 minučių. Kai užsidegs žalia indikacinė lemputė, galite kepti. Į kiekvieną plokštelę įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus tešlos, išlyginkite formą ir uždarykite vaflinę. Gali išsilieti daugiau tešlos. Jei įpilsite mažiau, vafliai bus labai maži.
Žingsnis 4
Paruoškite vaflius. Kepkite maždaug 3-5 minutes. Norėdami patikrinti, ar vafliai iškepę, atidarykite ir stebėkite, ar nėra paraudę. Išimkite vaflius silikoninėmis mentelėmis arba žnyplėmis, kad nepažeistumėte nelimpančios dangos.
Kategorijos