Publikavimo data: 2024-05-25
Vietnamietiška jautienos Pho Bo sriuba
Pho sriuba - tai vėlyvas vietnamietiškas patiekalas iš makaronų, patiekiamas su gausiu mėsos sultiniu. Mėsa šiai sriubai gali būti bet kokia jautiena, kiauliena ar vištiena. Taip pat įprasta patiekalą gardinti šviežiomis žolelėmis, gaivinančiomis laimo sultimis, padažu ir aštriais prieskoniais. Paprastai makaronai ir mėsa valgomi lazdelėmis, o sultinys semiamas šaukštu.
Žingsnis 1
Sausoje keptuvėje pakepinkite imbierą ir askaloninius česnakus su žievelėmis ir luobelėmis, kol lukštai taps juodi. Svogūnus ir imbierą atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti. Nulupkite juodų lukštų perteklių. Supjaustykite svogūno ir imbiero minkštimą dideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Iš anksto sulaužytą cinamoną paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol prieskoniai taps kvapnūs.
Žingsnis 3
Į didelį puodą sudėkite jautienos kaulus, druską, jautienos šoninę, tailandietišką žuvies padažą ir cukrų. Užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite ir nukelkite ant silpnos ugnies. Sultinį virkite mažiausiai 3 valandas.
Žingsnis 4
Praėjus dviem valandoms nuo sultinio virimo pradžios, išimkite krūtinėlę ir supjaustykite ją plonais 3 mm storio griežinėliais. Jautienos nugarinę supjaustykite plonais 3 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 5
Makaronus virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Žingsnis 6
Sultinį perkoškite ir pagal skonį pasūdykite. Jis turi būti labai karštas. Į lėkštę sudėkite virtus ryžių makaronus ir vėduokle vienas ant kito išdėliokite krūtinėlės griežinėlius. Kitoje pusėje sudėkite žalią mėsą vieną ant kito.
Žingsnis 7
Užpilkite karštu sultiniu, kad mėsa būtų visiškai apsemta. Pabarstykite žaliaisiais svogūnais ir šviežiai maltais pipirais. Įdėkite kalendros šakelę. Ant viršaus pabarstykite griežinėliais pjaustytų aitriųjų paprikų. Ir įpilkite šiek tiek laimo sulčių. Pho sriuba su jautiena paruošta!
Kategorijos