Tradicinis Pho Bo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Tradicinis Pho Bo

Pho Bo yra tradicinė vietnamietiška sriuba su jautienos sultiniu. Šios sriubos skonis ir aromatas tarsi nukelia į Hanojaus gatves, kur pardavėjai ją verda dideliuose puoduose. Jautienos sultinys kelias valandas verdamas su prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis, tada užpilamas ant ryžių makaronų ir šviežių žolelių. Aromatingą Pho Bo galima pasigaminti ir namuose, taip sukuriant gabalėlį Azijos. Klasikinį receptą galima supaprastinti: vietoj mung pupelių daigų pridėti baltųjų žaliųjų svogūnų dalių, o vietoj aštriųjų pipirų mišinio - paruoštą pipirų padažą.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
96 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tradicinis Pho Bo Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Į puodą ant ugnies įpilkite vandens ir užvirinkite. Vėl užvirinkite, nusunkite ir užpilkite mėsą šviežiu vandeniu. Sausoje keptuvėje pakepinkite visą pusę svogūno ir imbiero griežinėlius, kol paruduos, ir sudėkite juos kartu su mėsa. Suberkite gvazdikėlius, kalendrą, anyžius ir cinamoną. Sumažinkite ugnį ir palikite sultinį virti 2 valandas. Pabaigoje pagal skonį įberkite cukraus ir druskos.

Žingsnis 2

Tradicinis Pho Bo Žingsnis 2
Paruoškite sriubai skirtus ingredientus. Baltąsias žaliųjų svogūnų dalis kelias minutes pamirkykite karštame sultinyje, tada išimkite ir atvėsinkite. Iš sultinio išimkite jautieną, atskirkite mėsą nuo kaulo, supjaustykite plonais griežinėliais. Sultinį perkoškite. Ryžių makaronus pamirkykite šaltame vandenyje, tada užpilkite verdančiu vandeniu ir pasūdytus virkite, kol pusiau išvirs, laikydamiesi ant pakuotės nurodyto laiko. Nuplaukite makaronus tekančiu vandeniu.

Žingsnis 3

Tradicinis Pho Bo Žingsnis 3
Paruoškite Pho Bo sriubą. Sudėkite makaronus į serviravimo dubenėlius, įdėkite svogūnų žiedus, kelis lašus raudonojo tabasko pipirų padažo, mėsos griežinėlius, baltąsias žaliųjų svogūnų plunksnų dalis, smulkintą žaliąjį svogūną ir kalendrą. Dubenėlių turinį užpilkite karštu sultiniu ir iš karto patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos