Virtas ešerys su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Virtas ešerys su bulvėmis

Gamindami šį patiekalą gausite sočius pietus arba vakarienę. Ešerys su bulvėmis yra labai skanus ir sveikas patiekalas. Kadangi ešerys turi daug naudingų mikroelementų. O toks gaminimo būdas yra sveikos mitybos pagrindas. Šį receptą gana paprasta paruošti, todėl su juo gali susidoroti net pradedanti šeimininkė. O rezultatas patiks ir jums, ir jūsų svečiams. Į patiekalą pridėję tam tikrų prieskonių, suteiksite jam pikantiškumo ir rafinuotumo.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
81 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Virtas ešerys su bulvėmis Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalais.

Žingsnis 2

Virtas ešerys su bulvėmis Žingsnis 2
Į puodą supilkite vandenį ir išvirkite bulves su trupučiu druskos. Virkite, kol bulvės išvirs. Kai bus paruoštos, nusausinkite, įpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Virtas ešerys su bulvėmis Žingsnis 3
Supilkite vandenį į puodą taip, kad jis visiškai apsemtų ešerį. Įberkite druskos, pipirų grūdelių ir lauro lapų. Uždekite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, į jį nuleiskite ešerį. Sumažinkite ugnį, kad virimas nenutrūktų. Jei turite vidutinio dydžio ešerį, virkite jį 15-20 minučių. Kai mėsa taps balta ir nepermatoma, ešerys bus paruoštas.

Žingsnis 4

Virtas ešerys su bulvėmis Žingsnis 4
Perkelkite bulves į lėkštę. Išimkite žuvį ir uždėkite ją ant bulvių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos