Publikavimo data: 2025-08-18
Virtas ešerys su bulvėmis
Gamindami šį patiekalą gausite sočius pietus arba vakarienę. Ešerys su bulvėmis yra labai skanus ir sveikas patiekalas. Kadangi ešerys turi daug naudingų mikroelementų. O toks gaminimo būdas yra sveikos mitybos pagrindas. Šį receptą gana paprasta paruošti, todėl su juo gali susidoroti net pradedanti šeimininkė. O rezultatas patiks ir jums, ir jūsų svečiams. Į patiekalą pridėję tam tikrų prieskonių, suteiksite jam pikantiškumo ir rafinuotumo.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 2
Į puodą supilkite vandenį ir išvirkite bulves su trupučiu druskos. Virkite, kol bulvės išvirs. Kai bus paruoštos, nusausinkite, įpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite vandenį į puodą taip, kad jis visiškai apsemtų ešerį. Įberkite druskos, pipirų grūdelių ir lauro lapų. Uždekite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, į jį nuleiskite ešerį. Sumažinkite ugnį, kad virimas nenutrūktų. Jei turite vidutinio dydžio ešerį, virkite jį 15-20 minučių. Kai mėsa taps balta ir nepermatoma, ešerys bus paruoštas.
Žingsnis 4
Perkelkite bulves į lėkštę. Išimkite žuvį ir uždėkite ją ant bulvių.
Kategorijos