Publikavimo data: 2024-09-16
Virtas ešerys su morkomis ir svogūnais
Žuvies virimas visada buvo paprasčiausias ir greičiausias būdas ją paruošti. Priešingai nei kepant žuvį augaliniame aliejuje, verdant išsaugoma daugiau maistingųjų medžiagų. Žuvis yra nepakeičiamųjų aminorūgščių saugykla, nes jos filė sudaryta tik iš baltymų. Šiame recepte vertingus žuvies filė baltymus siūloma papildyti sudėtingais angliavandeniais iš daržovių. Morkose esančios skaidulos suriša ir pašalina toksinus iš žarnyno. O svogūnai savo ruožtu papildys patiekalą ne tik skoniu, bet ir antioksidantais!
Žingsnis 1
Paimkite pjaustymo lentą ir plonais griežinėliais supjaustykite nuluptas morkas.
Žingsnis 2
Paimkite puodą arba keptuvę. Iki pusės pripildykite puodą vandens. Į vandenį sudėkite jūros ešerius, griežinėliais supjaustytas morkas ir svogūnų puseles. Į vandenį įberkite lauro lapą, juodųjų pipirų žirnelius ir druskos. Keptuvę įjunkite ant dujų. Užvirus vandeniui, žuvį virkite 10 minučių. Jei verdate neapdorotą žuvį su kaulais, virimo laikas pailgėja iki 15 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite jūros ešerius į gražią lėkštę. Iš sultinio į lėkštę sudėkite virtas morkas ir svogūnus. Paruošta!
Kategorijos