Virtas ešerys su morkomis ir svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Virtas ešerys su morkomis ir svogūnais

Žuvies virimas visada buvo paprasčiausias ir greičiausias būdas ją paruošti. Priešingai nei kepant žuvį augaliniame aliejuje, verdant išsaugoma daugiau maistingųjų medžiagų. Žuvis yra nepakeičiamųjų aminorūgščių saugykla, nes jos filė sudaryta tik iš baltymų. Šiame recepte vertingus žuvies filė baltymus siūloma papildyti sudėtingais angliavandeniais iš daržovių. Morkose esančios skaidulos suriša ir pašalina toksinus iš žarnyno. O svogūnai savo ruožtu papildys patiekalą ne tik skoniu, bet ir antioksidantais!
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virtas ešerys su morkomis ir svogūnais Žingsnis 1
Paimkite pjaustymo lentą ir plonais griežinėliais supjaustykite nuluptas morkas.

Žingsnis 2

Virtas ešerys su morkomis ir svogūnais Žingsnis 2
Paimkite puodą arba keptuvę. Iki pusės pripildykite puodą vandens. Į vandenį sudėkite jūros ešerius, griežinėliais supjaustytas morkas ir svogūnų puseles. Į vandenį įberkite lauro lapą, juodųjų pipirų žirnelius ir druskos. Keptuvę įjunkite ant dujų. Užvirus vandeniui, žuvį virkite 10 minučių. Jei verdate neapdorotą žuvį su kaulais, virimo laikas pailgėja iki 15 minučių.

Žingsnis 3

Virtas ešerys su morkomis ir svogūnais Žingsnis 3
Sudėkite jūros ešerius į gražią lėkštę. Iš sultinio į lėkštę sudėkite virtas morkas ir svogūnus. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos