Virtos lydekos su bazilikais ir kalendromis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Virtos lydekos su bazilikais ir kalendromis

Daugelis mitybos specialistų pataria į savo racioną įtraukti žuvį. Juk joje yra sveikų riebalų, vitaminų ir mineralų. Tačiau jei nesate ypatingas žuvies mėgėjas, lydekos tikrai patiks jums. Juk ji yra neutralaus skonio, švelnios tekstūros ir turi nedaug kaulų. Paruoškite lydeką garuose su bazilikais ir kalendromis ir gausite skanų, sveiką patiekalą. Pikantiškos žolelės suteiks žuviai nepaprastą skonį. Galite naudoti žaliuosius arba raudonuosius bazilikus.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
17 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virtos lydekos su bazilikais ir kalendromis Žingsnis 1
Supjaustykite lydekos filė nedidelėmis puselėmis.

Žingsnis 2

Virtos lydekos su bazilikais ir kalendromis Žingsnis 2
Žuvį sudėkite į dubenį. Sudėkite prieskonius, smulkiai supjaustytas kalendras ir bazilikus, sojų padažą ir kelias citrinos skilteles. Viską atsargiai sumaišykite rankomis. Leiskite žuviai marinuotis 10 minučių.

Žingsnis 3

Virtos lydekos su bazilikais ir kalendromis Žingsnis 3
Sudėkite marinuotas lydekas į garintuvo krepšį, uždenkite ir virkite 15-20 minučių.

Žingsnis 4

Virtos lydekos su bazilikais ir kalendromis Žingsnis 4
Paspausdami žuvį galite patikrinti, ar ji paruošta. Jei sultys teka skaidrios, žuvis paruošta.

Žingsnis 5

Virtos lydekos su bazilikais ir kalendromis Žingsnis 5
Sudėkite lydekas ant bazilikų lapų ir pabarstykite smulkintomis kalendromis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos