Publikavimo data: 2024-06-12
Virtos lydekos su bazilikais ir kalendromis
Daugelis mitybos specialistų pataria į savo racioną įtraukti žuvį. Juk joje yra sveikų riebalų, vitaminų ir mineralų. Tačiau jei nesate ypatingas žuvies mėgėjas, lydekos tikrai patiks jums. Juk ji yra neutralaus skonio, švelnios tekstūros ir turi nedaug kaulų. Paruoškite lydeką garuose su bazilikais ir kalendromis ir gausite skanų, sveiką patiekalą. Pikantiškos žolelės suteiks žuviai nepaprastą skonį. Galite naudoti žaliuosius arba raudonuosius bazilikus.
Žingsnis 1
Supjaustykite lydekos filė nedidelėmis puselėmis.
Žingsnis 2
Žuvį sudėkite į dubenį. Sudėkite prieskonius, smulkiai supjaustytas kalendras ir bazilikus, sojų padažą ir kelias citrinos skilteles. Viską atsargiai sumaišykite rankomis. Leiskite žuviai marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite marinuotas lydekas į garintuvo krepšį, uždenkite ir virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Paspausdami žuvį galite patikrinti, ar ji paruošta. Jei sultys teka skaidrios, žuvis paruošta.
Žingsnis 5
Sudėkite lydekas ant bazilikų lapų ir pabarstykite smulkintomis kalendromis. Gero apetito!
Kategorijos