Virtos lydekos su citrina ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Virtos lydekos su citrina ir žolelėmis

Specialistai pataria žuvį valgyti bent 2-3 kartus per savaitę. Šiuo požiūriu lydekos yra viena geriausių gėlavandenių žuvų rūšių. Ji plačiai naudojama kulinarijoje, nes jos mėsa yra puikaus skonio ir tekstūros. Iš lydekų galima paruošti daug skanių patiekalų. Siūlome jums greitą ir paprastą garuose virtos lydekos receptą. Patiekalas gaunasi lengvas ir dietinis. Jame nėra transriebalų ar figūrai kenksmingų ingredientų, tik patys sveikiausi: žuvis, žolelės, šiek tiek citrinos, druskos ir pipirų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
80 kcal.
Baltymai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virtos lydekos su citrina ir žolelėmis Žingsnis 1
Supjaustykite citriną plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Virtos lydekos su citrina ir žolelėmis Žingsnis 2
Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais lydekų filė ir sudėkite jas į garintuvo groteles. Apšlakstykite citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių. Viską pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais ir petražolėmis.

Žingsnis 3

Virtos lydekos su citrina ir žolelėmis Žingsnis 3
Uždarykite garintuvo dangtį ir virkite lydekas apie 20 minučių.

Žingsnis 4

Virtos lydekos su citrina ir žolelėmis Žingsnis 4
Patiekite lydekos filė ant šviežių salotų lapų. Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidoriukais. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos