Publikavimo data: 2024-06-12
Virtos lydekos su citrina ir žolelėmis
Specialistai pataria žuvį valgyti bent 2-3 kartus per savaitę. Šiuo požiūriu lydekos yra viena geriausių gėlavandenių žuvų rūšių. Ji plačiai naudojama kulinarijoje, nes jos mėsa yra puikaus skonio ir tekstūros. Iš lydekų galima paruošti daug skanių patiekalų. Siūlome jums greitą ir paprastą garuose virtos lydekos receptą. Patiekalas gaunasi lengvas ir dietinis. Jame nėra transriebalų ar figūrai kenksmingų ingredientų, tik patys sveikiausi: žuvis, žolelės, šiek tiek citrinos, druskos ir pipirų.
Žingsnis 1
Supjaustykite citriną plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais lydekų filė ir sudėkite jas į garintuvo groteles. Apšlakstykite citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių. Viską pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais ir petražolėmis.
Žingsnis 3
Uždarykite garintuvo dangtį ir virkite lydekas apie 20 minučių.
Žingsnis 4
Patiekite lydekos filė ant šviežių salotų lapų. Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidoriukais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos