Publikavimo data: 2024-06-12
Virtos lydekos su daržovėmis
Dažniausiai asmeniškai sugautos arba pirktos lydekos kepamos orkaitėje arba keptuvėje. Tačiau žuvį galima ir virti! Lydekos garsėja dideliu nepakeičiamųjų aminorūgščių kiekiu. Pliusas bus ir ne kaulėta žuvis. Verdant vandenyje galima pridėti daržovių, ypač svogūnų ir morkų. Jos suteiks virtoms lydekoms skonio. Patiekite virtą lydeką su žolelėmis ir daržovėmis! Papuoškite patiekalą špinatų lapais, smulkiai supjaustytomis petražolėmis, virtomis morkomis ir prieskoniais!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos dideliais gabalėliais supjaustykite svogūnus ir morkas. Smulkiai sukapokite petražoles.
Žingsnis 2
Sudėkite lydekų filė į puodą, užpilkite vandeniu ir įjunkite dujinę viryklę. Sudėkite daržoves, lauro lapą, juoduosius pipirus ir druską. Užvirinkite vandenį ir virkite žuvį ant vidutinės ugnies 20 minučių. Pasūdykite vandenį.
Žingsnis 3
Į lėkštę sudėkite virtą žuvį ir daržoves. Papuoškite patiekalą šviežių žolelių lapeliais. Atlikta!
Kategorijos