Virtos lydekos su lenkišku padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Virtos lydekos su lenkišku padažu

Labai dažnai geras laimikis kepamas aliejuje arba orkaitėje. Tačiau žuvį galima ir virti! Sudakas garsėja dideliu baltymų kiekiu ir nedideliu kaulų skaičiumi. Verdant į ją nedėkite prieskonių ir papildomų ingredientų, tačiau jų galima dėti į padažą! Patiekite virtą lydeką su lenkišku padažu! Į padažo sudėtį įeina sviestas, petražolės, smulkintas virtas kiaušinis ir citrinos sultys. Lenkų padažas puikiai tiks prie virtos žuvies ir paįvairins patiekalo skonį!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
256 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virtos lydekos su lenkišku padažu Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės smulkiai sukapokite petražoles ir supjaustykite virtą vištos kiaušinį.

Žingsnis 2

Virtos lydekos su lenkišku padažu Žingsnis 2
Sudėkite lydekų filė į puodą, užpilkite vandeniu ir įjunkite dujinę viryklę. Užvirinkite vandenį ir virkite žuvį ant vidutinės ugnies 20 minučių. Pasūdykite vandenį.

Žingsnis 3

Virtos lydekos su lenkišku padažu Žingsnis 3
Giliame dubenyje ištirpinkite sviestą, sudėkite žoleles ir susmulkintą vištienos kiaušinį. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Tada visus ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Virtos lydekos su lenkišku padažu Žingsnis 4
Išvirtą lydeką sudėkite į lėkštę ir užpilkite paruoštu padažu iš sviesto, vištos kiaušinio ir žolelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos