Publikavimo data: 2024-06-12
Virtos lydekos su lenkišku padažu
Labai dažnai geras laimikis kepamas aliejuje arba orkaitėje. Tačiau žuvį galima ir virti! Sudakas garsėja dideliu baltymų kiekiu ir nedideliu kaulų skaičiumi. Verdant į ją nedėkite prieskonių ir papildomų ingredientų, tačiau jų galima dėti į padažą! Patiekite virtą lydeką su lenkišku padažu! Į padažo sudėtį įeina sviestas, petražolės, smulkintas virtas kiaušinis ir citrinos sultys. Lenkų padažas puikiai tiks prie virtos žuvies ir paįvairins patiekalo skonį!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės smulkiai sukapokite petražoles ir supjaustykite virtą vištos kiaušinį.
Žingsnis 2
Sudėkite lydekų filė į puodą, užpilkite vandeniu ir įjunkite dujinę viryklę. Užvirinkite vandenį ir virkite žuvį ant vidutinės ugnies 20 minučių. Pasūdykite vandenį.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje ištirpinkite sviestą, sudėkite žoleles ir susmulkintą vištienos kiaušinį. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Tada visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Išvirtą lydeką sudėkite į lėkštę ir užpilkite paruoštu padažu iš sviesto, vištos kiaušinio ir žolelių.
Kategorijos