Publikavimo data: 2024-06-16
Viso grūdo miltų sausainiai be cukraus
Skanūs sausainiai, skirti besilaikantiems sveikos mitybos. Į kepinius nededama cukraus, tačiau saldumo galima pasiekti įdėjus saldžių džiovintų vaisių ir kepimui leidžiamų saldiklių.
Žingsnis 1
Susmulkinkite džiovintus vaisius ir užmerkite juos pusėje puodelio geriamojo vandens. Taip jie taps minkštesni ir "sultingesni", o vanduo bus saldesnis. Smulkiai juos supjaustykite.
Žingsnis 2
Susmulkinkite riešutus ir sėklas. Riešutus geriau sumalti blenderiu, o smulkias sėklas (pvz., linų) - kavos malūnėliu. Migdolus sumalkite sveikus, o linus - du trečdalius. Likusias sėklas sumalkite sveikas.
Žingsnis 3
Sumaišykite visus sausus ingredientus. Įmaišykite sviestą. Tada į dubenį su mirkomu vandeniu suberkite džiovintus vaisius. Nusiplaukite rankas ir drėgna ranka išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Ji turi būti minkšta, klampi, bet ne skysta. Jei manote, kad vandens nepakanka, atsargiai įpilkite daugiau vandens ir toliau maišykite, kol gausite norimą rezultatą.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite tefloniniu arba silikoniniu kilimėliu ir iškočiokite ant jo 3-4 mm storio tešlą. Plastikine mentele arba panašiu neaštriu įrankiu supjaustykite riekelėmis.
Žingsnis 5
Dėkite sausainius į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, priklausomai nuo orkaitės galingumo.
Kategorijos