Vištiena įdaryti grybai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Vištiena įdaryti grybai

Įdaryti grybai - tai patiekalas, turintis savo istoriją. Grybai pradėti įdaryti dar XIX a. pabaigoje Italijoje. Šis gaminimo būdas buvo toks mėgstamas, kad XX a. pradžioje šventinių datų kalendoriuje atsirado įdarytų grybų diena. Ji švenčiama vasario 4 d. Pievagrybių įdarui naudojama paukštiena, daržovės, sūris, kiaušiniai ir kiti produktai. Grybai, įdaryti vištiena, yra receptas, kurį galima naudoti ir per šventes, ir darbo dienomis.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištiena įdaryti grybai Žingsnis 1
Paruoškite įdarytus grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištienos filė. Kepkite ją ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos, apie 5 minutes. Tada sudėkite supjaustytus grybų kotelius, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Vištiena įdaryti grybai Žingsnis 2
Baigkite ruošti faršą. Į vištieną ir grybus supilkite grietinę, pabarstykite prieskoniais ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite faršą 5 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Perkelkite vištieną ir grybus į gilų dubenį. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Sumaišykite su puse turimo sūrio ir žolelėmis.

Žingsnis 3

Vištiena įdaryti grybai Žingsnis 3
Paruoškite grybus kepimui. Sudėkite grybų kepurėles į karščiui atsparų indą. Įdarykite jas vištiena ir apibarstykite likusiu sūriu. Įdėkite į 190 ˚C įkaitintą orkaitę 20 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos