Publikavimo data: 2024-03-30
Vištiena įdaryti grybai
Įdaryti grybai - tai patiekalas, turintis savo istoriją. Grybai pradėti įdaryti dar XIX a. pabaigoje Italijoje. Šis gaminimo būdas buvo toks mėgstamas, kad XX a. pradžioje šventinių datų kalendoriuje atsirado įdarytų grybų diena. Ji švenčiama vasario 4 d. Pievagrybių įdarui naudojama paukštiena, daržovės, sūris, kiaušiniai ir kiti produktai. Grybai, įdaryti vištiena, yra receptas, kurį galima naudoti ir per šventes, ir darbo dienomis.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarytus grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištienos filė. Kepkite ją ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos, apie 5 minutes. Tada sudėkite supjaustytus grybų kotelius, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti faršą. Į vištieną ir grybus supilkite grietinę, pabarstykite prieskoniais ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite faršą 5 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Perkelkite vištieną ir grybus į gilų dubenį. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Sumaišykite su puse turimo sūrio ir žolelėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite grybus kepimui. Sudėkite grybų kepurėles į karščiui atsparų indą. Įdarykite jas vištiena ir apibarstykite likusiu sūriu. Įdėkite į 190 ˚C įkaitintą orkaitę 20 min.
Kategorijos