Publikavimo data: 2024-06-23
Vištienos blauzdelės skrebučiai
Vištienos blauzdelės skrebučiai - sotus užkandis arba pusryčiai. Vištienos blauzdelės laikomos universaliu produktu, iš jų ruošiamos sriubos, antrieji patiekalai ir įvairūs užkandžiai. Didelis baltymų kiekis vištienos blauzdelėse prisotina organizmą ir stiprina žmogaus raumenis, todėl dažnai vištienos blauzdelės įtraukiamos į išsekimo ir raumenų nepakankamumo kamuojamų žmonių racioną.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos blauzdelę. Į dubenį su vištienos blauzdelėmis sudėkite lauro lapą, druską, pipirus, česnaką ir grietinę. Viską išmaišykite. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant didelės ugnies. Sudėkite vištienos blauzdelę, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite 10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Supilkite į keptuvę vandenį ir troškinkite 25-30 minučių ant silpnos ugnies, kol išvirs.
Žingsnis 2
Apkepkite duoną. Sudėkite duonos riekes į sausą įkaitintą keptuvę ir kepkite ant didelės ugnies 3-5 minutes, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Vištienos blauzdelę išilgai supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ant duonos sudėkite pomidorų griežinėlius, ant jų išdėliokite vištienos blauzdelės griežinėlius ir užpilkite troškinio padažu.
Kategorijos