Vištienos kepenėlių salotų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Vištienos kepenėlių salotų pyragas

Kepenų pyragėliai ant pietų stalo sulaukia neblėstančios sėkmės. Jie ne tik skanūs, bet ir sveiki. Vištienos kepenyse yra daug vitamino A, būtino akims ir odai. Taip pat daug magnio, fosforo, geležies. Grybų įdaras suteiks pyragui pikantiško ir ryškaus skonio, o antrasis sūrio ir kiaušinių įdaras - švelnumo. Kepenų salotų pyragas bus dar skanesnis, jei leisite jam porą valandų pastovėti šaldytuve. Prieš patiekdami supjaustykite jį griežinėliais.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kepenėlių salotų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Vištienos kepenėles susmulkinkite blenderiu. Tada sumaišykite su kiaušiniu ir grietine, išmaišykite. Suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais, energingai išmaišykite.

Žingsnis 2

Vištienos kepenėlių salotų pyragas Žingsnis 2
Iškepkite kepenėlių blynelius. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies, supilkite aliejų ir nedidelį kiekį tešlos. Kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Procedūrą kartokite, kol produktai bus baigti gaminti.

Žingsnis 3

Vištienos kepenėlių salotų pyragas Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite smulkintą česnaką, sūrio drožles ir smulkintas žoleles.

Žingsnis 4

Vištienos kepenėlių salotų pyragas Žingsnis 4
Apkepkite grybus. Paimkite keptuvę ir pastatykite ją ant ugnies, įkaitinkite iki raudonumo, sudėkite sviestą ir augalinį aliejų. Tada į keptuvę suberkite grybus ir kepkite, kol iškeps, pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 5

Vištienos kepenėlių salotų pyragas Žingsnis 5
Surinkite kepenų salotų pyragą. Salotų pyragą lėkštėje išdėliokite tokia tvarka: blynas, plonas majonezo sluoksnis, kepti grybai, kepenų blynas, majonezas, sūrio įdaras. Pagal šį principą sudėkite visus blynus ir įdarą. Iš visų pusių salotų pyragą aptepkite majonezu, apibarstykite sūrio drožlių ir žolelių įdaru. Pasiųskite 2-4 val. mirkti šaltai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos