Publikavimo data: 2024-09-17
Vištienos kepenėlių salotų pyragas
Kepenų pyragėliai ant pietų stalo sulaukia neblėstančios sėkmės. Jie ne tik skanūs, bet ir sveiki. Vištienos kepenyse yra daug vitamino A, būtino akims ir odai. Taip pat daug magnio, fosforo, geležies. Grybų įdaras suteiks pyragui pikantiško ir ryškaus skonio, o antrasis sūrio ir kiaušinių įdaras - švelnumo. Kepenų salotų pyragas bus dar skanesnis, jei leisite jam porą valandų pastovėti šaldytuve. Prieš patiekdami supjaustykite jį griežinėliais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Vištienos kepenėles susmulkinkite blenderiu. Tada sumaišykite su kiaušiniu ir grietine, išmaišykite. Suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais, energingai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite kepenėlių blynelius. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies, supilkite aliejų ir nedidelį kiekį tešlos. Kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Procedūrą kartokite, kol produktai bus baigti gaminti.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite smulkintą česnaką, sūrio drožles ir smulkintas žoleles.
Žingsnis 4
Apkepkite grybus. Paimkite keptuvę ir pastatykite ją ant ugnies, įkaitinkite iki raudonumo, sudėkite sviestą ir augalinį aliejų. Tada į keptuvę suberkite grybus ir kepkite, kol iškeps, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Surinkite kepenų salotų pyragą. Salotų pyragą lėkštėje išdėliokite tokia tvarka: blynas, plonas majonezo sluoksnis, kepti grybai, kepenų blynas, majonezas, sūrio įdaras. Pagal šį principą sudėkite visus blynus ir įdarą. Iš visų pusių salotų pyragą aptepkite majonezu, apibarstykite sūrio drožlių ir žolelių įdaru. Pasiųskite 2-4 val. mirkti šaltai.
Kategorijos