Publikavimo data: 2024-06-23
Vištienos pilvo skrebučiai
Skrudinta duona su vištienos skrandžio padažu - puikus būdas paįvairinti meniu. Trapi duona puikiai dera su minkšta sūdyta mase, papildyta rūgščiais svogūnais. Verta atsižvelgti į tai, kad skrandžiai yra tvirta raumenų masė, todėl juos reikia ilgai termiškai apdoroti. Vištienos skrandžiuose yra mažai kalorijų, todėl jie laikomi dietiniais. Juose yra geležies, seleno, fosforo, cinko, A, E, C ir B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite padažui skirtus produktus. Vištienos skrandukus virkite pasūdytame vandenyje bent 60 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos įdėkite lauro lapus. Išmeskite skrandukus į sietelį ir pertrinkite juos per mėsmalę. Kiaušinius susmulkinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite virtus vištienos skrandukus, kiaušinius, svogūnus ir majonezą. Įberkite šiek tiek maltų juodųjų pipirų. Mišinį paragaukite ir, jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Išdžiovinkite duonos riekes skrudintuvėje arba ant keptuvės neįpildami aliejaus. Aptepkite jas paruoštu padažu.
Kategorijos