Publikavimo data: 2024-06-23
Vištienos šlaunelių skrebučiai
Vištienos šlaunelė laikoma sultingiausia mėsa. Iš jos gaminami sotūs sriubos sultiniai ir sultingi kotletai. Vištienos šlaunelių skrebučiai - sotus užkandis arba lengvas patiekalas. Tokius skrebučius galite derinti su ant grotelių keptomis daržovėmis arba šviežių daržovių salotomis. Vištienos šlaunelės tinka visiems, tačiau jos ypač rekomenduojamos sergantiesiems diabetu.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos šlauneles. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant didelės ugnies, sudėkite šlauneles, kepkite iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos, 10 minučių, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoniais. Supilkite į keptuvę vandenį, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 30 minučių, periodiškai tikrindami, ar mėsa neprikepa. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
Žingsnis 2
Išdžiovinkite duoną. Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, sudėkite bagetę ant kepimo skardos ir džiovinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite skrebučius. Dubenyje sumaišykite saldžiarūgštį padažą ir žoleles. Padažą užtepkite ant paruoštos duonos, tada sudėkite mėsą ir ant viršaus uždėkite riekelę sūrio.
Kategorijos