Publikavimo data: 2024-10-23
Vištienos šonkauliukų skrebučiai
Vištienos subproduktus - širdį, skrandį ir kepenis - galima naudoti skaniam ir sveikam paštetui gaminti. Subproduktuose yra organizmui svarbių elementų. Ypač gyvulinės kilmės baltymų, kurie gerina nervų sistemos veiklą. Dar vienas pašteto privalumas yra tas, kad jį galima pasigaminti iš anksto. Geriau vartoti atšaldytus vidurius. Širdys turi būti blizgančio raudonai rudo paviršiaus, skrandžiai - rausvos spalvos, tvirti ir drėgni, o kepenys - tolygios tamsiai kaštoninės spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos vidurius. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ir sudėkite svogūną. Kepkite 3-5 minutes, kol taps skaidrūs, sudėkite vištienos vidurius ir morkas. Išmaišykite ir kepkite, kol iškeps, apie 10-15 minučių. Baigiant kepti sudėkite sviesto gabalėlius, įberkite druskos ir pipirų. Maišykite, kol sviestas ištirps, ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite paštetą. Vištienos vidurius ir daržoves sudėkite į blenderio indą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paskrudinkite duoną. Įdėkite duonos riekes į skrudintuvą ir skrudinkite, kol taps traškios. Arba paskrudinkite skrebučius sausoje keptuvėje. Išdėliokite paskrudintas duonos riekes patogiai ant darbo paviršiaus ir užtepkite storą sluoksnį vištienos šlaunelių pašteto.
Kategorijos