Publikavimo data: 2024-04-28
Vištienos štrudelis
Štrudelis atsirado XVII a. Austrijoje-Vengrijoje ir iš pradžių buvo vyniotinis su pieno įdaru. Šiandieninis štrudelio su vištiena receptas šiek tiek skiriasi nuo tradicinio varianto - vyniotinis naudojamas ne kaip mėsos apvalkalas, o kaip papildomas garnyras. Geriau imti vištienos kojų arba sparnelių mėsą, tada patiekalas bus sultingas ir ne per sausas.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Įmuškite kiaušinį, supilkite į pieną ir mieles, tada suberkite miltus. Užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Pusėje augalinio aliejaus pakepinkite svogūną, kol apskrus, apie 5-7 minutes, sudėkite česnaką ir morkas, kepkite dar 10-15 minučių, kol iškeps, ir nukelkite nuo ugnies. Likusiame augaliniame aliejuje 10 min. kepkite mėsą, tada sudėkite bulves, daržovių mišrainę, druską ir pipirus. Užpilkite vandeniu ir troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Pasigaminkite ritinį. Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį lakštą, patepkite sviestu ir susukite į spiralę. Supjaustykite dešrelėmis.
Žingsnis 4
Paruoškite vištienos štrudelį. Uždėkite suktinukus ant bulvių ir kepkite dar 20-30 minučių.
Kategorijos