Vištienos štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Vištienos štrudelis

Štrudelis atsirado XVII a. Austrijoje-Vengrijoje ir iš pradžių buvo vyniotinis su pieno įdaru. Šiandieninis štrudelio su vištiena receptas šiek tiek skiriasi nuo tradicinio varianto - vyniotinis naudojamas ne kaip mėsos apvalkalas, o kaip papildomas garnyras. Geriau imti vištienos kojų arba sparnelių mėsą, tada patiekalas bus sultingas ir ne per sausas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos štrudelis Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Įmuškite kiaušinį, supilkite į pieną ir mieles, tada suberkite miltus. Užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti šiltoje vietoje.

Žingsnis 2

Vištienos štrudelis Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Pusėje augalinio aliejaus pakepinkite svogūną, kol apskrus, apie 5-7 minutes, sudėkite česnaką ir morkas, kepkite dar 10-15 minučių, kol iškeps, ir nukelkite nuo ugnies. Likusiame augaliniame aliejuje 10 min. kepkite mėsą, tada sudėkite bulves, daržovių mišrainę, druską ir pipirus. Užpilkite vandeniu ir troškinkite 20 minučių.

Žingsnis 3

Vištienos štrudelis Žingsnis 3
Pasigaminkite ritinį. Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį lakštą, patepkite sviestu ir susukite į spiralę. Supjaustykite dešrelėmis.

Žingsnis 4

Vištienos štrudelis Žingsnis 4
Paruoškite vištienos štrudelį. Uždėkite suktinukus ant bulvių ir kepkite dar 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, medaus sezonas, riešutų sezonas, obuolių sezonas, štrudelis, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga, obuolių štrudelis, kepimas su obuoliais, sluoksniuotos tešlos štrudelis, kepimas su vaisiais

Kategorijos