Vištienos štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Vištienos štrudelis

Štrudelis atsirado XVII a. Austrijoje-Vengrijoje ir iš pradžių buvo vyniotinis su pieno įdaru. Šiandieninis štrudelio su vištiena receptas šiek tiek skiriasi nuo tradicinio varianto - vyniotinis naudojamas ne kaip mėsos apvalkalas, o kaip papildomas garnyras. Geriau imti vištienos kojų arba sparnelių mėsą, tada patiekalas bus sultingas ir ne per sausas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos štrudelis Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Įmuškite kiaušinį, supilkite į pieną ir mieles, tada suberkite miltus. Užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti šiltoje vietoje.

Žingsnis 2

Vištienos štrudelis Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Pusėje augalinio aliejaus pakepinkite svogūną, kol apskrus, apie 5-7 minutes, sudėkite česnaką ir morkas, kepkite dar 10-15 minučių, kol iškeps, ir nukelkite nuo ugnies. Likusiame augaliniame aliejuje 10 min. kepkite mėsą, tada sudėkite bulves, daržovių mišrainę, druską ir pipirus. Užpilkite vandeniu ir troškinkite 20 minučių.

Žingsnis 3

Vištienos štrudelis Žingsnis 3
Pasigaminkite ritinį. Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį lakštą, patepkite sviestu ir susukite į spiralę. Supjaustykite dešrelėmis.

Žingsnis 4

Vištienos štrudelis Žingsnis 4
Paruoškite vištienos štrudelį. Uždėkite suktinukus ant bulvių ir kepkite dar 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos