Publikavimo data: 2024-06-23
Vištienos vol-au-vents
Švelni vištienos filė su česnakiniu padažu, kepta su sūriu. Skamba skaniai, ar ne? O jei ją iškepsite iš mielinės tešlos be mielių ir iškepsite į tvarkingus krepšelius, gausite tikrą kulinarinį šedevrą. Vištienos vol-au-vents su sūriu bus puikus karštas užkandis arba priedas prie pagrindinio patiekalo, o jį paruošti gali net pradedantis virėjas. Paimkite atšaldytą vištienos filė, kurios paviršius turi būti tolygiai blizgantis ir vienalytės spalvos. Sūris turėtų būti kietųjų rūšių, nes jis lengviau išsilydo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą vol-au-vents. Iš tešlos išpjaukite vienodus 7 cm kvadratėlius. Sudėkite juos į kepimo formas ir patepkite sviestu.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje su aliejumi 3-5 min. pakepinkite svogūnus. Sudėkite filė gabaliukus ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 5-7 minutes. Tada sumaišykite smulkintą svogūną ir išspaustą česnaką su majonezu ir išmaišykite. Sudėkite mišinį į vištieną.
Žingsnis 3
Iškepkite vištieną vol-au-vents. Į formeles su tešla pirmiausia sudėkite mėsą su česnakiniu padažu, ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos