Publikavimo data: 2025-08-18
Vitaminų želė su korneoliu
Kornelis yra itin vertinga uoga, turinti vitaminų. Joje yra rekordiškai daug vitamino C, kuris sudaro organizmo imuninės apsaugos nuo virusų pagrindą. Be to, šioje uogoje yra vertingiausių mikroelementų - geležies, kalio ir magnio. Kornelis pasižymi antioksidacinėmis, antibakterinėmis, choleretinėmis, diuretinėmis ir analgetinėmis savybėmis. Siūlome iš šios uogos pasigaminti labai skanią vitamininę želė, kad ne tik gautumėte reikiamų vitaminų ir mineralinių medžiagų, bet ir pasimėgautumėte jos skoniu.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite kukurūzų kompotą, suberkite želatiną ir statykite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, kol želatina ištirps, bet neužvirs. Tada nukelkite nuo ugnies ir suberkite cukrų, maišykite plaktuvu, kol ištirps.
Žingsnis 2
Taip pat elkitės ir su obuolių sultimis. Pirmiausia jose ištirpinkite želatiną, tada pagal skonį įberkite cukraus.
Žingsnis 3
Supilkite želė į atskiras formeles arba pirmiausia supilkite vieną sluoksnį, leiskite jam sustingti ir tada užpilkite kitos spalvos želė. Dėkite želė į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
Kategorijos