Publikavimo data: 2024-06-23
"Volovan" su burokėliais ir silke
Neįprastas ir egzotiškas volovanų gamybos variantas. Trapios sluoksniuotos tešlos derinys su silke ir burokėliais negali nepatikti. Be to, šis užkandis prisotins jūsų organizmą naudingų vitaminų ir mineralų. Burokėliuose esantys vitaminai C ir B6 mažina įprastų ligų tikimybę, o silkė padeda apsaugoti kraujagysles ir stiprina imunitetą. Jei norite, silkę galite pakeisti lašiša arba upėtakiu.
Žingsnis 1
Iškepkite vol-au-vents. Supjaustykite tešlą į porą kvadratėlių. Stikline išpjaukite pusės kvadratėlių centrą. Kvadratėlį su skylute uždėkite ant viso kvadrato viršaus ir patepkite kiaušinio tryniu, kad abu tešlos sluoksniai gerai suliptų. Gautus vol-au-vents sudėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių siųskite į 200 °C laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Tada leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir baigkite kepti vol-au-vents. Kol gabaliukai aušta, sumaišykite įdarą. Dubenyje sumaišykite burokėlius, česnaką ir majonezą. Kruopščiai išmaišykite. Šaukštą įdaro dėkite į voveraitės vidurį. Ant viršaus uždėkite 2 silkės gabalėlius.
Kategorijos