Publikavimo data: 2024-06-23
"Volovan" su kepenų paštetu
Volovanai gamina greitai ir be vargo, tačiau svarbu laikytis tam tikrų taisyklių. Kad produktai per daug neiškeptų, gabalėlių dugną reikėtų pradurti šakute. Ruošiant tešlą nedirbamąją tešlos dalį reikėtų uždengti drėgnu rankšluosčiu, kad ji neišdžiūtų - vėliau nesuminkštėtų. Svarbu voveraitėms skirtą pagrindą patepti kiaušiniu, kad suliptų pagrindas ir žiedas, tada gaminys išeis lygus. Laikydamiesi šių paprastų taisyklių, galite išgauti tobulos formos kepinius.
Žingsnis 1
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio. Formele išpjaukite apskritimus. Paimkite mažesnio skersmens formą ir iš pusės pirmųjų apskritimų išpjaukite tešlos apskritimus, palikdami žiedą. Dėkite ant kepimo skardos, patepkite juos kiaušiniu, ant viršaus uždėkite tešlos žiedus ir lengvai prispauskite. Kepkite vol-au-vents orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite pripildytas vol-au-vents. Paštetą sumaišykite su petražolėmis. Atvėsinkite voveraites ir į kiekvieną įdėkite po 1 šaukštelį petražolių pašteto.
Kategorijos