Publikavimo data: 2024-06-23
"Volovan" su lydytu sūriu
"Volovans" - puikus užkandis bet kokiai šventei ar furšetui. Priklausomai nuo virėjo skonio ir fantazijos, galima gaminti įvairių skonių, spalvų, dydžių ir formų volovanus. Pavyzdžiui, pabandykite pagaminti širdelės formos voloventus Valentino dienai arba eglutės formos voloventus Naujųjų metų išvakarėms, arba į tešlą įmaišykite maistinių dažų ir pagaminkite spalvingus voloventus Velykoms. Priklausomai nuo įdaro, vol-au-vents taps puikiu užkandžiu ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Žingsnis 1
Padarykite vol-au-vents. Tešlą iškočiokite 5 mm storio sluoksniu. Formele išpjaukite 8 apskritimus, per pusę iš jų išpjaukite mažesnius apskritimus, kad suformuotumėte vol-au-vents sieneles. Didesnius apskritimus patepkite baltymu, kelis kartus pradurkite dantų krapštuku ir sudėkite ant kepimo skardos. Ant jų uždėkite tešlos žiedus. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Trintą kiaušinio trynį sumaišykite su druska, pipirais, smulkintais krapais ir lydytu sūriu. Šaukštu sudėkite įdarą į vol-au-vents ir pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos