Publikavimo data: 2024-06-23
Volovan su menkės kepenėlių įdaru
"Volovane" yra prancūziškos kilmės užkandis. Pagrindas - sluoksniuota tešla, o įdaras gali būti labai įvairus. Vienintelė sąlyga - įdaras turi būti gaminamas tik iškepus. Net jei prancūziškos tartaletės naudojamos kaip antrasis patiekalas, paruoštos volovenos atvėsinamos, įdarytos ir dar kartą kepamos orkaitėje. Populiariausi tarp prancūzų yra žuvies įdarai, pavyzdžiui, menkės kepenėlės.
Žingsnis 1
Padarykite vol-au-vents. Įmuškite vieną kiaušinį ir atskirkite trynį nuo baltymo. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Stikline išpjaukite 24 apskritimus. Tada paimkite mažesnio skersmens formą ir iš anksčiau išpjautų 12 apskritimų padarykite mažus apskritimus. Gautieji žiedai bus vol-au-vents šonai. Didelius apskritimus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Viršų patepkite kiaušinio tryniu, uždenkite žiedais, kuriuos taip pat patepkite kiaušinio tryniu tik iš viršaus. Dėkite į įkaitintą orkaitę 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Kepkite svogūnus keptuvėje su augaliniu aliejumi 5 minutes, maišydami, kol jie taps auksinės spalvos. Į kiaušinius sudėkite svogūnus, menkės kepenėles ir sūrį. Apšlakstykite majonezu ir gerai išmaišykite. Paruoštą įdarą sudėkite į atvėsusius voljerus.
Kategorijos