Publikavimo data: 2024-06-23
Volovan su obuoliais
"Vol-au-vents" su obuoliais geriau pasigaminti patiems. Įdėkite džiovintų vaisių ir prieskonių - sultenių, abrikosų, džiovintų slyvų, cinamono, gvazdikėlių ir kardamono. Maltas kardamonas tinka prie vaisių desertų. Jo skonis atsiskleidžia termiškai apdorojant, todėl prieskonį įberkite kepimo pradžioje. Nenaudokite muskato riešuto - jis netinka rūgštiems vaisiams. Puikiai tinka rozmarinas, tačiau šviežius lapelius reikėtų naudoti tik nedideliais kiekiais.
Žingsnis 1
Paruoškite konfitą. Sudėkite obuolius į puodą, suberkite cukrų ir vandenį. Virkite 20-25 min., kol pasidarys vientisa masė, suberkite prieskonius ir sultenes.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą vol-au-vents kepimui. Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Stikline ar formele išpjaukite apskritimus. Pusės gabalėlių viduryje padarykite mažesnius apskritimus. Sudėkite didžiuosius apskritimus su žiedais, suklijuokite juos kiaušinio baltymu ir patepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 3
Iškepkite vol-au-vents. Pripildykite voveraites obuolių uogiene, sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos