Publikavimo data: 2024-06-23
Volovan su sūriu
Įdaryti voveraitės visada yra geras šventinio stalo užkandis. Jie patraukia dėmesį, atrodo išvaizdžiai ir yra patogūs valgyti. Sūris gali būti laikomas klasikiniu įdaro variantu. Tai universalus ingredientas. Geriau naudoti puskiečius, riebius, švelnios tekstūros. Jie gerai tirpsta ir sudaro apetitą keliančią rausvą plutelę. Tai rusiškas sūris, gouda, šveicariškas, olandiškas ir kitų rūšių sūris. Jei reikia švelnaus įdaro, imkite kreminius sūrius: "Philadelphia" arba "Mascarpone", "Riccota" varškę arba lydytą sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite grybų įdarą. Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite ant didelės ugnies. Tada sudėkite supjaustytus grybus ir svogūnus. Kepkite, kol išgaruos skystis ir daržovės taps auksinės spalvos. Tada supilkite grietinėlę, įdarą pasūdykite ir troškinkite apie 3 min.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos faršą. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Tuomet sudėkite vištienos filė ir lengvai apkepkite, kol pakeis spalvą. Tai užtruks apie 5 minutes. Iškeptą vištienos filė sumaišykite dubenyje, įberkite druskos ir pipirų. Į dubenyje esančius ingredientus įmaišykite grietinę ir smulkintas žoleles. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite vol-au-vents. Supjaustykite tešlą į 10-12 dalių, iš pusės jų išpjaukite vidurį, kad gautųsi šonai. Visus gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos ir patepkite kiaušiniu. Ant viršaus uždėkite "šonus". Kepkite 180-200 laipsnių Celsijaus temperatūroje 20-30 minučių. Iškepusiems gaminiams leiskite atvėsti, tada įdarykite juos įdaru. Į kiekvieną voveraitę įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą vištienos faršo. Tada grybų įdaro ir ant visko užbarstykite sūrio.
Kategorijos