Publikavimo data: 2024-06-23
Volovan su varške ir žolelėmis
Sluoksniuotos tešlos užkandžiai - puikus sprendimas užkandžiais užpildyti švediško stalo meniu. Juos pagaminti nėra sudėtinga, o įdarą kaskart galite keisti. Jei laukiate daug svečių, gaminkite volovanus su skirtingais įdarais. Galite pagaminti paprastą varškės su šviežiomis žolelėmis įdarą. Pačios sluoksniuotos tešlos galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Atšildykite jį iki kambario temperatūros ir formuokite krepšelius.
Žingsnis 1
Suformuokite vol-au-vents. Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Jei tešla labai stora, lengvai iškočiokite, kad būtų maždaug 7 mm storio. Su kepimo žiedu išpjaukite apskritimus. Ir tiek pat tokio pat skersmens žiedų. Apskritimus patepkite kiaušiniu ir ant jų uždėkite žiedus.
Žingsnis 2
Dėkite į orkaitę. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atsargiai išdėliokite gabalėlius. Siųskite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms. Krepšeliai turėtų pakilti ir įgauti auksinę spalvą. Leiskite paruoštiems voveraitėms šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite sūrio įdarą. Varškę lengvai suplakite ir sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles, druską, pipirus, papriką ir išmaišykite. Konditeriniu maišeliu varškės mišiniu pripildykite paruoštus vol-au-vents.
Kategorijos