Publikavimo data: 2024-06-23
Volovan su varškės įdaru
Vovansų įdaras gali būti bet koks - mėsa, daržovės ar saldumynai. Tešlą taip pat galima paįvairinti, pavyzdžiui, įdedant varškės. Geriau naudoti briketinę varškę, nes joje mažiau išrūgų ir nereikia daug miltų minkymui. Įdarui galima naudoti bet kokios rūšies varškę. Jei į sudėtį įeina sviestas ir grietinė, geriau rinktis neriebią. Mažo riebumo varškėje yra daugiau baltymų, fosforo, vitaminų B12 ir B3.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite išminkytą varškę su kiaušinio tryniu, druska ir sviestu. Išmaišykite iki vientisos masės, palaipsniui suberkite miltus. Palikite 15-20 minučių vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą vol-au-vents kepimui. Iškočiokite 5 mm storio tešlą. Naudokite stiklines apskritimams formuoti - iš pradžių naudokite didelio skersmens stiklinę, o paskui mažesnio skersmens stikline išpjaukite pusės apskritimų centrą. Didžiuosius apskritimus sujunkite su žiedais ir suklijuokite kiaušinio baltymu.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą ir baigkite gaminti patiekalą. Varškę, grietinę, cukrų, miltus, druską ir vanilinį cukrų sumaišykite į vientisą masę. Ja pripildykite vol-au-vents. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Kategorijos