Joks šventinis stalas neapsieina be žuvies užkandžių. Volovanas su žuvies įdaru yra vienas populiariausių užkandžių ant vaišių stalo. Volovanas - tai nedidelis krepšelis iš sluoksniuotos tešlos. Įdarui naudokite konservuotą rausvąją lašišą, grietinėlės sūrį ir krapus. Gausite kreminį įdarą traškioje, beveik orinėje tešloje. Volovanus galite papuošti žolelėmis, raudonaisiais ikrais arba krevetėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite rausvąją lašišą, krapus ir grietinėlės sūrį. Išplakite mikseriu iki vientisos masės ir, jei reikia, pasūdykite. Paruoštą įdarą įdėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Iš tešlos suformuokite krepšelius. Miltais pabarstykite stalą ir sudėkite ant jo sluoksniuotą tešlą. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite 6-7 cm skersmens apskritimus. Tai galite padaryti naudodami stiklinę arba specialią formą. 6 porcijoms vol-au-vents reikės 12 tešlos apskritimų. Atidėkite 6 apskritimus, o iš kitų išpjaukite mažesnį apskritimą. Taip iš apskritimo suformuosite žiedą. Sudėkite apskritimus ant kepimo skardos, aptepkite kraštus kiaušiniu ir uždenkite tešlos žiedais.
Žingsnis 3
Iškepkite produktus. Siųskite vol-au-vents į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Leiskite paruoštiems krepšeliams šiek tiek atvėsti. Tada įdarykite gabalėlius žuvies įdaru.