Volovanai su ančių mėsa ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Volovanai su ančių mėsa ir grybais

Ančių mėsa yra maistingas ir subalansuotas produktas. Iš jos pagaminti patiekalai yra sotūs ir šventiški, todėl daugelis žmonių renkasi juos gaminti Naujųjų metų ar Kalėdų proga. Dažniausiai antis naudojama kaip pagrindinis produktas. Tačiau jos galima dėti ir į įvairius užkandžius, pavyzdžiui, į "vol-au-vents". Skanus ir sotus anties ir grybų derinys patogiame sluoksniuotos tešlos krepšelyje - tai patiekalas, vertas užimti pagrindinę vietą tarp šventinio stalo užkandžių.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Volovanai su ančių mėsa ir grybais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įdėkite antį į puodą storu dugnu, įpilkite 50 ml vandens ir uždengę dangčiu troškinkite apie 20 minučių. Į antį sudėkite svogūnus, druską ir pipirus ir troškinkite dar 30 minučių, retkarčiais įpilkite šiek tiek daugiau vandens. Keptuvėje su aliejumi 10-15 min. pakepinkite grybus.

Žingsnis 2

Volovanai su ančių mėsa ir grybais Žingsnis 2
Padarykite vol-au-vents. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus. Tada iš pusės apskritimų išpjaukite žiedus. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant kepimo skardos dėkite po apskritimą, patepkite aliejumi. Ant viršaus uždėkite žiedą ir patepkite aliejumi. Kepkite orkaitėje 15 minučių, kol paruduos. Atvėsinkite.

Žingsnis 3

Volovanai su ančių mėsa ir grybais Žingsnis 3
Tešlą užpildykite įdaru. Į vol-au-vents įdėkite sluoksnį anties ir svogūnų, ant viršaus - grybų, pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę 5 minutėms, kad sūris išsilydytų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos