Publikavimo data: 2024-10-23
Volovanai su ančių mėsa ir grybais
Ančių mėsa yra maistingas ir subalansuotas produktas. Iš jos pagaminti patiekalai yra sotūs ir šventiški, todėl daugelis žmonių renkasi juos gaminti Naujųjų metų ar Kalėdų proga. Dažniausiai antis naudojama kaip pagrindinis produktas. Tačiau jos galima dėti ir į įvairius užkandžius, pavyzdžiui, į "vol-au-vents". Skanus ir sotus anties ir grybų derinys patogiame sluoksniuotos tešlos krepšelyje - tai patiekalas, vertas užimti pagrindinę vietą tarp šventinio stalo užkandžių.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įdėkite antį į puodą storu dugnu, įpilkite 50 ml vandens ir uždengę dangčiu troškinkite apie 20 minučių. Į antį sudėkite svogūnus, druską ir pipirus ir troškinkite dar 30 minučių, retkarčiais įpilkite šiek tiek daugiau vandens. Keptuvėje su aliejumi 10-15 min. pakepinkite grybus.
Žingsnis 2
Padarykite vol-au-vents. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus. Tada iš pusės apskritimų išpjaukite žiedus. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant kepimo skardos dėkite po apskritimą, patepkite aliejumi. Ant viršaus uždėkite žiedą ir patepkite aliejumi. Kepkite orkaitėje 15 minučių, kol paruduos. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Tešlą užpildykite įdaru. Į vol-au-vents įdėkite sluoksnį anties ir svogūnų, ant viršaus - grybų, pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę 5 minutėms, kad sūris išsilydytų.
Kategorijos