Publikavimo data: 2025-08-19
Volovanai su naminiu paštetu
"Volovane" - tai pyragas, į kurį dedami įvairūs įdarai. Šį patiekalą sukūrė prancūzų virtuvės šefas Marie-Antoine Carême. Kai eksperimento metu iš tešlos apskritimo buvo iškeptas bokštas, jo padėjėjas sušuko: "Jis kyla į orą!". Tuomet ši frazė buvo garsiškai supaprastinta, išėjo žodis "volovanas". O Prancūzija ir Vokietija varžosi dėl pašteto gimtinės titulo. Žodis "paštetas" iš prancūzų kalbos verčiamas kaip "pyragas". Tai rodo ir jo tekstūrą, ir tai, kad prancūzų virėjai juo dažnai užpildo pyragus.
Žingsnis 1
Paruoškite orlaides. Tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio. Formele išpjaukite apskritimus. Naudodami mažesnę formą išpjaukite tiek pat žiedų. Apskritimus patepkite kiaušinio tryniu, ant viršaus uždėkite žiedus ir vėl patepkite kiaušinio tryniu. Dėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 15 minučių. Išimkite vol-au-vents iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite paštetą. Įkaitinkite keptuvę ir pusėje sviesto pakepinkite morkas ir svogūnus. Sudėkite kepenis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite dar 12 minučių. Atvėsinkite, perkelkite į maišytuvą ir suplakite. Įpilkite likusio aliejaus. Vėl suplakite ir įdėkite mišinį į šaldytuvą 2 valandoms. Praėjus šiam laikui, išimkite įdarą iš šaldytuvo ir paskirstykite ant vol-au-vents.
Kategorijos