Publikavimo data: 2024-06-23
Volovanas su grybais ir sūriu
Volovanas su grybais ir sūriu yra sotus užkandis, kuris gali būti vertinga įprastų sumuštinių alternatyva. Malti baltieji pipirai, raudonėlis ir muskato riešutas grybų skonį padarys intensyvesnį ir ryškesnį. Minkštas sūris suteiks švelnumo, o kvinoja ilgam suteiks sotumo jausmą. Norėdami išvengti kartumo, kruopas 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Šį patiekalą galima patiekti karštą arba šaltą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Pabarstykite stalą miltais ir tolygiai iškočiokite sluoksniuotą tešlą. Paimkite didelio skersmens stiklinę ir iš tešlos išpjaukite apskritimus. Pusę jų atidėkite į šalį. Tada paimkite mažesnio skersmens stiklinę ir iš tešlos vidurio išpjaukite pusę apskritimo gabalėlių.
Žingsnis 2
Iškepkite vol-au-vents. Sudėkite apskritimus ant kepimo skardos ir uždenkite juos tešlos žiedais. Įmuškite kiaušinį ir teptuku aptepkite tešlą. Kepkite 15 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Suberkite grybus ir troškinkite, kol išgaruos skystis. Į grybus suberkite raudonėlį, muskatą, išvirtą kvinoją, įmaišykite varškę ir išjunkite ugnį. Įdarą kruopščiai išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į kiekvieno vol-au-vent vidų dėkite po 3 šaukštus įdaro.
Kategorijos