Publikavimo data: 2024-06-23
Volovanas su paukštiena ir grybais
"Volovane" yra beveik nesvarus pyragas iš sluoksniuotos tešlos. Jis primena bokšto arba puodelio formą. Volovanai pirmiausia iškepami, o paskui įdaromi. Galima naudoti ir pikantiškus, ir saldžius įdarus. Grybai, kalakutienos filė, svogūnai, morkos - abipusiai naudingas derinys. Toks užkandis, papildytas padažu ir krevetėmis, bus puiki bet kurio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą. Kalakutienos filė užpilkite vandeniu, sudėkite morkas. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos, sumažinkite ugnį ir virkite, kol mėsa išvirs. Išimkite kalakutieną, sultinį perkoškite. Morkos nebereikalingos. Palikite kalakutieną atvėsti, supjaustykite ją nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su keptais grybais.
Žingsnis 2
Paruoškite orlaides. Iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir išpjaukite 10 cm skersmens apskritimus. Naudodami kitą formą išpjaukite perpus mažesnius apskritimus. Išplakite kiaušinio trynį ir teptuku aptepkite didžiuosius apskritimus. Uždėkite apskritimus su skylutėmis. Sudėkite juos ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir baigkite virti. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus. Po minutės supilkite kalakutienos sultinį. Išmaišykite, kad susidarytų vientisa konsistencija. Supilkite vyną ir grietinėlę. Padažą virkite 7-10 minučių ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite kalakutieną į paruoštus voljerus, užpilkite padažu ir papuoškite krevetėmis.
Kategorijos