Volovanas su paukštiena ir grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Volovanas su paukštiena ir grybais

"Volovane" yra beveik nesvarus pyragas iš sluoksniuotos tešlos. Jis primena bokšto arba puodelio formą. Volovanai pirmiausia iškepami, o paskui įdaromi. Galima naudoti ir pikantiškus, ir saldžius įdarus. Grybai, kalakutienos filė, svogūnai, morkos - abipusiai naudingas derinys. Toks užkandis, papildytas padažu ir krevetėmis, bus puiki bet kurio stalo puošmena.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Volovanas su paukštiena ir grybais Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą. Kalakutienos filė užpilkite vandeniu, sudėkite morkas. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos, sumažinkite ugnį ir virkite, kol mėsa išvirs. Išimkite kalakutieną, sultinį perkoškite. Morkos nebereikalingos. Palikite kalakutieną atvėsti, supjaustykite ją nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su keptais grybais.

Žingsnis 2

Volovanas su paukštiena ir grybais Žingsnis 2
Paruoškite orlaides. Iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir išpjaukite 10 cm skersmens apskritimus. Naudodami kitą formą išpjaukite perpus mažesnius apskritimus. Išplakite kiaušinio trynį ir teptuku aptepkite didžiuosius apskritimus. Uždėkite apskritimus su skylutėmis. Sudėkite juos ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20 minučių.

Žingsnis 3

Volovanas su paukštiena ir grybais Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir baigkite virti. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus. Po minutės supilkite kalakutienos sultinį. Išmaišykite, kad susidarytų vientisa konsistencija. Supilkite vyną ir grietinėlę. Padažą virkite 7-10 minučių ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite kalakutieną į paruoštus voljerus, užpilkite padažu ir papuoškite krevetėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos