Publikavimo data: 2025-08-19
Vyšnių blynų pyragas su aromatizuotu šaltalankių padažu
Vyšnių blynų pyragas su kvapniu šaltalankių padažu yra rusų virtuvės desertas. Šį desertą rusai gamino senovėje. Jis gaminamas iš neraugintų arba šiek tiek saldžių blynų, kartais jie gaminami šokoladiniai. Kremui naudojama grietinė, varškė arba paprasta grietinėlė. O kaip įdarą naudokite įvairias uogas, uogų padažus, vaisius, uogienes. Taip pat gaminami nesaldūs blynų pyrago variantai.
Žingsnis 1
Užvirinkite pusę pieno. Karštą pieną supilkite ant maltų vyšnių. Palikite 10 minučių. Tada supilkite likusį pieną, cukrų, sodą, druską ir vištų kiaušinius. Viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus, migdolų sviestą ir suplakite mikseriu.
Žingsnis 2
Kepkite blynus iš abiejų pusių ant nepridegančios keptuvės. Ištirpinkite želatiną. Giliame dubenyje išplakite grietinėlę iki purumo, sudėkite kreminį sūrį, kondensuotą pieną ir dar kartą išplakite. Supilkite želatiną, išmaišykite ir palikite šaldytuve 15 minučių.
Žingsnis 3
Vieną blyną dėkite į lėkštę, aptepkite kremu, tada dėkite kitą blyną. Taip sudėliokite visą tortą, kol baigsis blynai arba kremas. Padėkite jį valandai į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų ir įsigertų.
Žingsnis 4
Šaltalankius apibarstykite cukrumi ir susmulkinkite trintuvu. Dėkite šaltalankius ant ugnies, užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Paruoštą masę išverskite ant sietelio, kad išsiskirtų sultys. Supilkite sultis į puodą, pastatykite ant ugnies, suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Padažą supilkite ant pyrago.
Kategorijos