Publikavimo data: 2024-05-19
Vyšnių ir braškių pyragas
Šviežias uogas galima valgyti tiesiog taip, kaip yra, konservuoti žiemai, gaminti kompotą, uogienę ar džemą. Iš nedidelio kiekio šviežių braškių ir vyšnių galima iškepti paprastą ir skanų pyragą arbatai. Pyragui su vyšniomis ir braškėmis reikės daug sviesto, kad tešla būtų puri ir purpi. Dėl uogų tešla bus dar minkštesnė, todėl tokio pyrago nereikia papildomai mirkyti sirupu ar grietinėle.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus ir cukrų. Sudėkite minkštą sviestą, gerai išsukite plaktuvu iki vientisos masės. Į sviesto masę po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno kiaušinio. Į dubenį supilkite pieną ir suberkite apelsino žievelę. Šaukštu maišykite tešlą, kol ji taps vientisa ir tiršta kaip grietinė.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite pusę tešlos. Ant tešlos atsitiktine tvarka išdėliokite uogas, o viršų visiškai uždenkite likusia tešla. Išlyginkite pyrago viršų ir pašaukite pyragą į orkaitę 50 minučių, kol iškeps - kol gerai paruduos.
Kategorijos