Vyšnių ir braškių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Vyšnių ir braškių pyragas

Šviežias uogas galima valgyti tiesiog taip, kaip yra, konservuoti žiemai, gaminti kompotą, uogienę ar džemą. Iš nedidelio kiekio šviežių braškių ir vyšnių galima iškepti paprastą ir skanų pyragą arbatai. Pyragui su vyšniomis ir braškėmis reikės daug sviesto, kad tešla būtų puri ir purpi. Dėl uogų tešla bus dar minkštesnė, todėl tokio pyrago nereikia papildomai mirkyti sirupu ar grietinėle.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
290 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių ir braškių pyragas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus ir cukrų. Sudėkite minkštą sviestą, gerai išsukite plaktuvu iki vientisos masės. Į sviesto masę po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno kiaušinio. Į dubenį supilkite pieną ir suberkite apelsino žievelę. Šaukštu maišykite tešlą, kol ji taps vientisa ir tiršta kaip grietinė.

Žingsnis 2

Vyšnių ir braškių pyragas Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite pusę tešlos. Ant tešlos atsitiktine tvarka išdėliokite uogas, o viršų visiškai uždenkite likusia tešla. Išlyginkite pyrago viršų ir pašaukite pyragą į orkaitę 50 minučių, kol iškeps - kol gerai paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos