Vyšnių ir obuolių štrudelis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Vyšnių ir obuolių štrudelis

Štrudelis yra tradicinis Austrijos, Vokietijos, Vengrijos ir Čekijos virtuvės kepinys. Jis taip pat paplitęs aškenazių žydų, Ukrainos ir Moldovos virtuvėje. Jis gaminamas iš plonos tešlos ir vaisių bei uogų įdaro. Norint paruošti štrudelį su vyšniomis ir obuoliais, geriau naudoti sluoksniuotą tešlą - mielinę arba be mielių. Pirmuoju atveju pyragas gaunasi purus, antruoju - plonas ir traškus. Pastarasis variantas labiau atitinka klasikinį sluoksniuotos tešlos štrudelį su obuoliais ir vyšniomis.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
23 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių ir obuolių štrudelis Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Šaldytas vyšnias užpilkite trupučiu vandens (100 ml), įberkite 1 šaukštelį cukraus. Palikite uogas 5 min. pavirti ant silpnos ugnies, kad gautųsi vyšnių sirupas. Tą patį padarykite su obuolių gabalėliais atskirame puode. Sirupą iš vaisių ir uogų nukoškite į atskirą dubenį. Jis pravers desertui patiekti.

Žingsnis 2

Vyšnių ir obuolių štrudelis Žingsnis 2
Suformuokite vyšnių ir obuolių štrudelį. Tešlą iškočiokite ir rankomis ištempkite į ploną sluoksnį. Ant jo sudėkite susmulkintus sausainius, įberkite šiek tiek cukraus pudros. Tada išdėliokite uogas. Užlenkite vieną tešlos kraštą, išdėliokite obuolius. Pabarstykite cukrumi ir cinamonu ir užlenkite antrąjį tešlos kraštą, kad visos pusės būtų padengtos tešla. Viršų aptepkite su cukrumi išplaktu kiaušiniu.

Žingsnis 3

Vyšnių ir obuolių štrudelis Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant jo sudėkite štrudelį. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos