Vyšnių kisielius pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vyšnių kisielius

Kalina kisel - skanus, ryškus ir aromatingas gėrimas, kuriame gausu vitaminų. Kalina kisel padės įveikti žiemos negalavimus ir sustiprins imunitetą. Kalinos uogos nebijo didelių šalčių, todėl jas galima rinkti arba pirkti turguje net ir žiemą. Dubenėlį tiršto kisieliaus su uogomis galima patiekti su dažytais meduoliais, mielinėmis bandelėmis, ruginiais sausainiais ar riekele viso grūdo duonos. Jis stiprina kraujagysles, normalizuoja kraujospūdį, jame gausu vitaminų ir mikroelementų.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
54 kcal.
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Vyšnių kisielius Žingsnis 1
Išvirkite uogas. Sudėkite kaliaropės uogas į puodą, sutrinkite jas smulkintuvu arba šakute. Uogas užpilkite cukrumi ir keturiais puodeliais vandens, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Nuovirą perkoškite.

Žingsnis 2

Vyšnių kisielius Žingsnis 2
Išvirkite grietinę. Krakmolą atskieskite stikline vandens. Nuolat maišydami plakikliu palaipsniui įpilkite krakmolą į uogų sultinį, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos