Publikavimo data: 2025-08-17
Vyšnių kisielius
Kalina kisel - skanus, ryškus ir aromatingas gėrimas, kuriame gausu vitaminų. Kalina kisel padės įveikti žiemos negalavimus ir sustiprins imunitetą. Kalinos uogos nebijo didelių šalčių, todėl jas galima rinkti arba pirkti turguje net ir žiemą. Dubenėlį tiršto kisieliaus su uogomis galima patiekti su dažytais meduoliais, mielinėmis bandelėmis, ruginiais sausainiais ar riekele viso grūdo duonos. Jis stiprina kraujagysles, normalizuoja kraujospūdį, jame gausu vitaminų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Išvirkite uogas. Sudėkite kaliaropės uogas į puodą, sutrinkite jas smulkintuvu arba šakute. Uogas užpilkite cukrumi ir keturiais puodeliais vandens, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Nuovirą perkoškite.
Žingsnis 2
Išvirkite grietinę. Krakmolą atskieskite stikline vandens. Nuolat maišydami plakikliu palaipsniui įpilkite krakmolą į uogų sultinį, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos