Publikavimo data: 2024-05-12
Vyšnių pyragas
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ir joje sumaišykite uogas bei krakmolą. Įdarą laikykite ant silpnos ugnies ir maišykite, kol sutirštės. Likus kelioms minutėms iki įdaro paruošimo, į keptuvę įmeskite rozmarino šakelę.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų, druską, persijotus miltus ir kepimo miltelius. Plaktuvu arba mikseriu užminkykite tirštą tešlą. Jei tešla skysta, įberkite dar kelis šaukštus miltų.
Žingsnis 3
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį tešlą. Ant tešlos viršaus sudėkite įdarą. Rozmarino šakelę reikės išimti iš įdaro.
Žingsnis 4
Pašaukite formą į orkaitę 45-50 min. ir kepkite pyragą, kol viršus taps auksinis. Paruoštą pyragą papuoškite rozmarinais ir patiekite šiltą. Gero apetito!
Kategorijos