Publikavimo data: 2025-08-17
Vyšnių pyragas
Greita ir skanu, švelni tešla puikiai dera su vyšnių įdaru.
Žingsnis 1
Įdarui į puodą sunkiu dugnu supilkite 200 g cukraus, vyšnias be kauliukų ir vandenyje ištirpintą krakmolą. Maišykite, kol sutirštės.
Žingsnis 2
Sumaišykite minkštą sviestą, miltus ir 3 trynius tešlai.
Žingsnis 3
Tešlą suplokite pirštais arba kočėlu, subadykite šakute. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12-15 minučių.
Žingsnis 4
Išplakite 3 kiaušinių baltymus su 3 g druskos. Iš pradžių nedideliu greičiu, palaipsniui didinkite greitį, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 5
Ant plutos paskleiskite sutirštintas vyšnias. Ant viršaus uždėkite plaktus baltymus.
Žingsnis 6
Dėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms, tada sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių.
Žingsnis 7
Atvėsusį žiedą išimkite, jei jis pagamintas formoje.
Kategorijos