Publikavimo data: 2024-06-09
Vyšnių pyragas su grietinės įdaru
Vyšnių pyragas yra paprastas ir skanus patiekalas, kurį kiekviena šeimininkė bent kartą gyvenime yra gaminusi. Vyšnių pyrago grietinės įdare yra švelnus grietinėlės saldumas ir maloni uogų rūgštelė, o visą šią skonių simfoniją jungia kvapni smėlio pluta. Puikus patiekalas, kuris neabejotinai taps bet kurio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi, tada sudėkite grietinę, vištos kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Dalimis suberkite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius ir rankomis išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Gautą pyrago pagrindą iškočiokite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę arba celofaninį maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad susigertų.
Žingsnis 3
Kol tešla šaldoma, paruoškite grietinės įdarą. Tinkamame inde sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų, krakmolą ir vanilinį cukrų. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Ant kepimo popieriumi iškloto kepimo indo paskleiskite pasiliktą tešlą. Suformuokite pagrindą su aukštais šonais. Ant pagrindo sudėkite uogas ir viską užpilkite grietine.
Žingsnis 5
Vyšnių pyragą kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ant stalo, kad grietinė sustingtų ir neišbėgtų.
Kategorijos