Publikavimo data: 2025-08-20
Vyšnių pyragas su grietinės įdaru
Šio recepto tešla panaši į smėlio tešlą ir kartu į sluoksniuotą tešlą. Nemėgstu kepinių, kuriuose yra daug sviesto, todėl visada jį keičiu saulėgrąžų aliejumi. Pyragas iš paprastų produktų, labai skanus ir biudžetinis. Jį galite gaminti šventiniam stalui. Vyšnias galima pakeisti kitomis uogomis (būtinai pašalinkite sultis) arba vaisiais. Pavyzdžiui, slyvomis, obuoliais, kriaušėmis, serbentais, rabarbarais (tai naudojau gamindama).
Žingsnis 1
Sumaišykite 220 g miltų, kepimo miltelius, saulėgrąžų aliejų ir 3 valgomuosius šaukštus grietinės. Cukrų, likusią grietinę ir miltus palikite įdarui. Geriau dėti šiek tiek mažiau miltų ir, užminkius tešlą, jau pilti. Tešla turi išeiti plastiška, o ne stora.
Žingsnis 2
Tešlą paskleiskite ant formos ir išklokite šonus. Mano formos skersmuo - 24 cm. Ją lengva iškočioti kočėlu. Tešlą subadykite šakute.
Žingsnis 3
Atšildykite vyšnias, nuspauskite skystį ir paskleiskite ant tešlos.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinės įdarą. Sumaišykite likusią grietinę ir miltus (apie šaukštą miltų, ne daugiau), kiaušinį ir cukrų ir išmaišykite šakute, kad gautųsi įdaras be gumuliukų.
Žingsnis 5
Tolygiai paskirstykite įdarą ant vyšnių ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Įdaras turėtų pakilti ir paruduoti ant pyrago.
Žingsnis 6
Taip turėtų atrodyti pyragas. Tada jis nusistovės (įdaras).
Kategorijos