Publikavimo data: 2025-08-18
Vyšnių pyragas su švelniu grietinės įdaru
Tartas - tradicinis atviras pyragas, kilęs iš Prancūzijos, be krašto, kaip bandelė, arba su kraštu. Tartas paprastai kepamas specialioje negilioje formoje su rievėtu kraštu arba pyrago formoje. Iš pradžių pyrago įdubimas buvo užpildomas sūriu įdaru - mėsos, žuvies, daržovių, tačiau vėliau vis labiau paplito saldūs vaisių ir uogų įdarai. Įdaras dažniausiai užpildomas pomidorų arba grietinėlės padažu. Pyragaičiai labai skanūs būtent dėl traškaus smėlinės tešlos pagrindo, sultingo įdaro ir švelnaus įdaro derinio, o atviras tokio pyrago paviršius atrodo labai apetitiškai.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą su ⅓ cukraus ir druskos, įmuškite vieną kiaušinį ir išplakite šakute iki vientisos masės. Supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Tešlos rutuliuką įdėkite į formą ir rankomis paskirstykite tešlą ant formos dugno ir šonų, kad susidarytų maždaug 3 cm aukščio apvadas. Įdėkite formą į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 2
Po 30 minučių įjunkite orkaitę iki 170 ºC temperatūros. Išimkite iš šaldytuvo tešlos formą, paskleiskite vyšnias ant formos dugno. Dubenyje sumaišykite grietinę, vaniliną, likusį cukrų, krakmolą ir 2 kiaušinius, išplakite iki vientisos masės ir supilkite ant vyšnių. Dėkite į orkaitę ir kepkite 60 minučių. Paruoštas pyragas turi būti standus viduryje, bet neišsilydęs, o paviršius blizgantis.
Kategorijos