Publikavimo data: 2024-04-28
Vyšnių štrudelis
Vyšnių štrudelis yra labai skanus pyragas, kurio niekada nebus per daug. Sluoksniuotos tešlos štrudelio su vyšniomis receptas paplito visame pasaulyje iš Vokietijos, kuri yra šio skanėsto gimtinė. Klasikinį vyšnių štrudelį galite lengvai pasigaminti namuose, vadovaudamiesi žingsnis po žingsnio pateiktu receptu. Kepimo pagrindui imkite sluoksniuotą tešlą. Kad nereikėtų gaišti laiko jam ruošti, parduotuvėje galite nusipirkti paruoštą šaldytą pusgaminį.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Uogas sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir išmaišykite. Užvirinkite ant silpnos ugnies. Išjunkite ugnį, suberkite cinamoną ir leiskite vyšnioms atvėsti.
Žingsnis 2
Suformuokite štrudelį. Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio. Tešlą pabarstykite cukrumi ir džiūvėsėliais. Riešutus ir vyšnias tolygiai paskleiskite ant tešlos sluoksnio. Susukite į tvirtą ritinį.
Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Sudėkite štrudelį ant kepimo skardos. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos